Taxatie Zuid Limburg

Wanneer u eigenaar bent of wil worden van een woning, krijgt u vaak ook te maken met een taxateur. Een taxateur bepaald op basis van een fysieke opname, analyse van diverse (juridische) stukken en marktanalyse de waarde van uw woning.

Onlangs hebben de taxatiebranche en de geldverstrekkers samen een nieuw taxatiemodel ontwikkeld: ‘Taxatierapport Wonen 2021’. Vanaf 1 oktober 2021 zijn alle taxateurs verplicht om volgens dit nieuwe model te werken. Dit taxatierapport is uitgebreider dan het taxatierapport wat voorheen uitgebracht werd. Verder zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd waardoor er een kwaliteitsslag gemaakt is. Zo is er meer aandacht voor duurzaamheid en de bouwkundige staat van de woning. Het rapport bevat extra onderbouwing van de waarde en gaat dieper in op bijvoorbeeld erfpacht en Vereniging van Eigenaars (VvE). Tevens is er flink gesleuteld aan de leesbaarheid van het rapport. Het nieuwe rapport is in begrijpelijke taal opgesteld, zodat het gemakkelijker te interpreteren is.

Er zijn diverse redenen voor het laten uitvoeren van een taxatie. Uiteraard is een taxatie nodig bij een aanvraag van een financiering, maar ook voor een aankoop- of verkoopbeslissing, wanneer een woning verhuurd (gaat) worden of wanneer er bij een koopwoning sprake is van een relatiebreuk kan het  nodig of gewenst zijn om de woning door een onafhankelijk taxateur te laten bekijken en de marktwaarde te laten vaststellen. Ook hiervoor bent u bij Vastgoed Hermanns aan het juiste adres. 

Taxatiebureau Hermanns is een gevestigde naam in Zuid-Limburg als het gaat om woningtaxaties. De afgelopen jaren heeft Vastgoed Hermanns nauw samengewerkt met het taxatiebureau en heeft de taxateur met ruim 40 jaar ervaring de kneepjes van het vak overgedragen aan Judith Jacobs, kandidaat register taxateur.  

Voor nu blijven Taxatiebureau Hermanns en Vastgoed Hermanns op het gebied van taxaties nauw met elkaar samenwerken, echter zal Vastgoed Hermanns naar verwachting dit jaar de werkzaamheden van Taxatiebureau Hermanns overnemen. De bekende naam en de expertise op het gebied van woningtaxaties zal op deze manier gehandhaafd blijven in de Zuid-Limburgse vastgoedbranche.